Olvasó

2011.01.08. 09:38

Jókedvű várakozással

A hűtőszekrény megtelt titokzatos csomagokkal. A beszerzés nem volt meglepetés, rendszeressé vált, hogy a ház ura járja az üzleteket. Igaz, listákkal, mert az étrend összeállítása mégiscsak közös feladat.

Horváth Éva

De ez a helyzet most más. Szóba került korábban egy-egy olvasott, hallott történet, amelynek főszereplője arról mesélt, miként próbálják testvérével, barátaival az ünnepet oly módon is szebbé tenni, hogy nem az ünnepelt robotol a konyhában, hanem neki is meglepetés, mi kerül az asztalra.  Most itt a lehetőség a példa követésére, gondolta a ház ura, s kézbe vette az irányítást. Menü kitalálása, a hozzávalók beszerzése és a főzés is. Bármennyire is próbálta párja kiszedni belőle, mire készül, csak annyit válaszolt: meglepetés.  Még a nap közbeni érdeklődésre is csak annyi volt a válasz: a sütőben van már kétféle. Titokban készülődött, s még a mosogatnivalót sem hagyta hátra.

Az ünnep ily módon való előkészítése még csak a kezdet. A legfontosabbat a barátok jelentik, akikkel évek óta sok-sok közös programot szerveztek, számos közös élményt gyűjtöttek, amelyeket jó együtt felidézni vagy éppen újakat tervezni.

Az év végi többszörös családi találkozók már eddig is érzelmi többletet, feltöltődést adtak. Akkor olyanokkal lehettek együtt, akik mindenkinél többet tudtak róluk, s olyan emlékeket idézhettek, amelyek mindenkinek a legféltettebbjei, s mindenképpen tovább- adandók, örökítendők. Ezeken a családi találkozókon idézhetők a déd- és nagyszülők, nagybácsik és -nénik. A jókedvű  várakozás után kezdődő baráti összejövetelek a további hétköznapokra adnak erőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!