Olvasó

2011.05.03. 13:53

Egydoboznyi kidobott kiskutya

Címkék#Kiskutya

Május 1-jén találták gyerekek ezeket az árva kutyákat kartondobozba zárva a veszprémi Gulya-dombon. Még az anyjuk mellett lenne a helyük, de lelketlen "gazdájuk" egyszerűen megszabadult tőlük.

Napló Online

 

 

Az állatkínzásnak ez a fajtája általában nem hírértékű, pedig ez a "megoldási mód" hosszú szenvedésre, kiszáradásra, kihűlésre, éhen halásra ítéli a szerencsétlen kis állatokat. Ez a tavaszi hónapokban szinte mindennapos dolog, hetente szembesülünk ezzel az emberhez méltatlan eljárással, ahogy vemhes kutyákat és macskákat dobnak ki erdőszélre, utcára, csak hogy számukra a probléma, amit a nem kívánt szaporulat okoz, megszűnjön. Pedig egyszerűen megoldható lenne ez a gond az ivartalanítás elvégeztetésével, és nem kellene szemlesütve gondolni erre az embertelen tettre, nem sejlene fel a kiskutyák kétségbeesett sírása sem, ahogy a dobozban remegve várják a segítséget.
 

Bartha Attila,
Állatvédő Egyesület, Veszprém


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!