Olvasó

2016.01.14. 15:13

Kerekes székben élni

A kerekes székhez kötött és más mozgássérültek számára a hétköznapi élet egyik legfontosabb cselekvési lehetősége a kulturális és sportrendezvényeken való aktív szereplés.

Olvasó

Bár fogyatékosságuk igen kevés lehetőséget kínál arra, hogy az ép emberekkel azonos körülmények között részesülhessenek az élet minden áldásából. Sokat kell tennünk annak érdekében, hogy ezek a különbségek minél előbb eltűnjenek, s próbáljuk biztosítani a mozgássérült embereknek, hogy saját munkájuk, szorgalmuk és kitartásuk révén nagyszerű teljesítményekre legyenek képesek. Tegyük számukra lehetővé, hogy a súlyosan mozgássérültek, kerekes székbe kényszerült emberek teljesítményükkel sikert és megbecsülést szerezzenek önmaguknak és környezetüknek.

Bátorítani kell a fogyatékos, súlyosan mozgássérült embereket, és ráébreszteni mindenkit arra, hogy mindannyiunk segítségével teljes életet élhetnek. Ők a sportban, a kulturális életben nyújtott teljesítményükkel igyekeznek ráirányítani a társadalom figyelmét a mozgássérült emberek mindennapi életére. Reméljük és hisszük, hogy akár a sport-, akár a szabadidős és kulturális rendezvények segítenek majd átlépni azokon a láthatatlan és valós falakon, amelyek eddig megakadályozták mozgássérült embertársaink részvételét a társadalomban!

Tollár Sándor,
Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!