Olvasó

2016.01.12. 12:03

Szállást keres a Szent Család Lovason

Advent időszakában közel két évtizede felelevenített néphagyomány folytatódott Lovason, amikor december 14–22. között vitéz Ajtós József László kerületi esperes, plébános és Wutzel Emília, az összevont egyházközségek világi elnöke vezetésével ismét megrendezték a "Szállást keres a Szent Család" ájtatosságsorozatot.

A népi vallásosságban gyökeredző szokás szerint kilenc kiválasztott család esténként egyik családi otthonból a másikba viszi a templomban előzetesen megáldott Szent Család-képet, amely előtt együtt imádkoznak és énekelnek.A befogadó család a szentképet egy napig őrzi, otthonának középpontjában helyezi el, majd másnap átadja a következő családnak.

December 14-én Márffy Bence, 15-én Magyar Pál, 16-án vitéz Pintér Kornél, 17-én Mecsériné Róka Erzsébet, 18-án Tóth Jánosné,  19-én Nesztinger Péter, 20-án Gerbel Ferencné, 21-én Kemenes Dénes, 22-én pedig Kovács Károly és családja fogadta be otthonába Szűz Máriát, Szent Józsefet és a gyermek Jézus Krisztust, megemlékezve a Szent Család betlehemi szálláskereséséről.

Vitéz Pintér Kornél
Lovas

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!