Olvasó

2016.08.23. 14:00

Vidám élet a táborban

Pápa, Bakonyjákó, Németbánya - Hátrányos helyzetű, többségében cigány gyermekeknek rendezett a Pápai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat egyhetes bakonyi táborozást.

Civil Tudósítónktól

Németbánya szokásos délelőtti nyugalmát szirénázó rendőrautó hangja zavarta meg a falu Fő terén.

Csillogó szemű iskolás gyerekek állták körül Sándor Zsolt iskolai bűnmegelőzési tanácsadó hadnagyot, aki nagy türelemmel mutatta be nekik a rendőrségi eszközöket. A délelőtt kerékpáros tesztek kitöltésével és ebéddel zárult.

A táborozók menüjében helyet kapott a paprikás krumpli is
Fotó: Sándor Endre Géza

- Évek óta van együttműködési megállapodásunk a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal - mondta Markos Róbertné, a Pápai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A táborozók számára Sándor Endre Géza, a PCNÖ alelnöke állított össze színes, tartalmas programot. A huszonhárom gyermek gyönyörű környezetben, egy bakonyjákói vendégházban lakott, ahol kézműveskedtek, kenyeret, kalácsot sütöttek, bográcsoztak, megismerkedhettek a vegyszerek nélküli paraszti udvarral és a betyárok életével. Kirándultak Németbányára, az iharkúti dinólelőhelyre, valamint a bakonybéli Csillagdába is ellátogattak.

A program éjszakai portyázással és tábortűzzel zárult.

Kiss Albertné

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!