Olvasó

2017.07.18. 17:45

Missziós körút a Balatonnál

BALATONALMÁDI Az V. Balatoni Csillagösvény missziós körút keretében Böjte Csaba ferences szerzetes, a Magyar Örökség-díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar és újdonságképpen a Dévai Gyerekek látogatnak el e héten Veszprém megyébe.

Civil Tudósítónktól

Július 20-án 18 órakor Böjte Csaba Balatonfüreden, a Koloska-völgyben szentmise keretében felszenteli a Gyermek Jézus-kegyhelyet, amely Európában az első és egyetlen ilyen kegyhely jelenleg. Balatonalmádiba július 21-én délben érkeznek a Pannónia Művelődési Központ és Könyvtár elé a Csillagösvény zarándokai, ahol Bálint Sándor alpolgármester, valamint a Honismereti és Városszépítő Kör, illetve más közösségek önkéntesei fogadják őket.

Ebéd és strandolás után 18 órakor az aznap kezdődő Hungarikumfesztiválon a Wesselényi strand bejárata előtti színpadon a gyerekek énekeikkel, táncaikkal, Csaba testvér pedig prédikációs szolgálatával mond köszönetet az előző évek adományaiért. A kórus az előző években szovátai kulturális központjuk felépítésére, berendezésére gyűjtött, amelynek neve: Marianum Tündérkert Kolostor. Az épület gyakorlótermek, ünnepi előadóterem, vendégek fogadására alkalmas szálláshely mellett a három kórusvezető nővér szerzetesi lakását is magában foglalja. Az idei adományokat a fenntartási költségekre gyűjtik.

Böjte Csaba erdélyi gyerekekkel a Wesselényi strandon egy korábbi látogatás alkalmával
Fotó: archív

A 19 órakor a Zenepavilonnál kezdődő szentmisét Csaba testvér mutatja be Szabó János helyi plébános koncelebrálásával. Mivel korlátozott számú ülőhely áll rendelkezésre a szertartáson résztvevők számára, ezért érdemes lesz időben érkezni az eseményre. (Esőhelyszín az Óvári utcai Szent Imre-templom.)

A Csillagösvény balatonalmádi szentmiséje a Szent Imre Római Katolikus Plébánia európai uniós pályázatának támogatásából valósul meg. Csaba testvér üzenete az idei Csillagösvény zarándoklatra: "Szeretném a magyarság figyelmét az élet felé fordítani. A gyermeki élet pedig maga a csoda. Minden gyermek üzenet az emberiség számára: Isten szeret bennünket. Gyermeket nevelni Istennel való találkozás. Jézus azt mondta: aki egyetlent is befogad a legkisebbek közül, engem fogad be."

Töltési Erzsébet

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!