Európa megőrzése

2017.09.08. 11:23

Kövér László: ki kell állni hagyományos értékeink mellett

Ki kell állni hagyományos értékeink mellett, erősíteni kell a hagyományos közösségeket, fel kell építeni a büszke és szuverén nemzetek együttműködésére épülő erős Európát – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken Budapesten.

Az Európai Régiók Bizottsága néppárti (EPP) csoportja Demográfiai változások és társadalmaink újjászületése című tanácskozásának megnyitóján a házelnök kifejtette: a demográfiai kérdésekre adott válaszaink mindig értékrendválasztást, erkölcsi és politikai értékek közötti választást is jelentenek.

Úgy vélte, az európai demográfiai helyzetet illetően az egyik alapkérdés az, hogy minek tekintjük az embert.

„Férfinak és nőnek, akik arra teremtettek, hogy családot alapítva továbbadják az ajándékba kapott életet” és felelősséget vállaljanak közösségeikért, vagy az anyag legmagasabb rendű szerveződési formájának, aki „minden kötöttségtől, felelősségtől mentes individuumként pusztán önmaga megvalósításáért létezik, és akinek még az is szabadságában áll, hogy kénye-kedve szerint saját maga döntsön a nemi identitásról”?

– vetette fel a kérdést.

Kövér László szerint egy másik alapkérdés, hogy „minek tekintjük az európai családot: civilizációnk talpkövének és a jövő zálogának, vagy a múlt eltörlendő maradványának”. További kérdésként vetette fel, hogy európai emberek nélkül fenntartható-e az európai kultúra és civilizáció, „az Európát romlásba döntő, de állandóan az úgynevezett európai értékekre hivatkozó politikusoknak megőrzendő érték-e még az európai kultúra”.

A házelnök hangsúlyozta: ez az igazi kérdés, holott ma még csak ott tartunk, hogy például az európai országok gazdaságának munkaerő-problémájára indokolt-e a napjainkban az EU csaknem négymillió 25 év alatti munkanélküli polgárának foglalkoztatása helyett Európán kívüli migránsokban keresni a megoldást.

Kövér László elmondta:

jó hír, hogy ezekben az értékrendi kérdésekben az európai emberek körében kialakult és ma még létezik „egy természetes erkölcsi többség, amely számára az élet forrása a nő és a férfi, amely számára az egy férfi és egy nő életközösségén alapuló család változatlanul a jövő záloga, és amely számára európai emberek nélkül nincs többé európai kultúra és civilizáció”.

Kijelentette: ezt az erkölcsi többséget Európa-szerte „meg akarják bélyegezni, hallgatásra próbálják kényszeríteni, el akarják bizonytalanítani, hogy politikailag semlegesíteni tudják, s végül megsemmisíthessék.”

Kövér László úgy látja, „azok az Európán kívüli erőcsoportok teszik mindezt, amelyek megpróbálják alárendelni maguknak Európát, és meg akarják szerezni az európai erőforrások fölötti korlátlan rendelkezést”. Nekik nyilvánvalóan az európai politikán belül is vannak szövetségeseik, és

„az Európa alávetéséért folyó politikai küzdelem ideológiai fegyvere minden olyan törekvés, amellyel gyengíteni akarják az európai emberek nemi, családi, vallási és nemzeti identitását”

- magyarázta.

Kiemelte: ezért napjaink Európájában ideológiai és politikai támadás célpontjai mindazon intézmények – a nemzeti államok, a keresztény egyházak és a családok -, amelyek az európaiak identitásának legtermészetesebb alkotóelemeit hivatottak oltalmazni, erősíteni.

Az Országgyűlés elnöke közölte: mindezek ismeretében kérdés, hogy a politikusok kiket szolgálnak. Az Európát éltető erkölcsi többséget, „amely többségnek köszönhetjük a politikai többségünket, demokratikus cselekvőképességünket, vagy azokat, akik Európa alávetésében fel akarják morzsolni ezt a többséget és fel akarják számolni kontinensünknek a népuralomra, azaz a demokráciára épülő rendjét”? Az Európai Néppártnak az európai erkölcsi többség oldalán a helye – tette hozzá.

Kövér László azt mondta: ha hagyják, hogy ez az erkölcsi többség elporladjon, az Európai Néppárt súlyos politikai kisebbségbe szorul, de „ez a büntetés el fog törpülni amellett, hogy cselekvésképtelenül, tehetetlenül kell végignéznünk Európa és benne országaink, nemzeti értékeink alávetését”. Ezért a normalitást vissza kell helyezniük a jogaiba – mutatott rá.

Kiemelte:

helyre kell állítani az egyensúlyt „a jogok és a kötelezettségek, a szabadság és a felelősség, az egyén méltósága és a közösség fennmaradásához fűződő érdek között”.

Vissza kell térni a spekuláció vezérelte gazdaságtól a munka alapú gazdasági modellhez, a gyermekvállalást ösztönző társadalompolitikát kell folytatni, és meg kell teremteni az ezt támogató kommunikációs környezetet – sorolta.

A házelnök hangoztatta:

ki kell állni hagyományos értékeink mellett, erősíteni kell a hagyományos közösségeket, fel kell építeni a büszke és szuverén nemzetek együttműködésére épülő erős Európát.

Nagy küzdelem vár Európára, de ebben az Európai Néppárt számíthat a magyarok erkölcsi többségére, számíthat Magyarországra – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában