Illegális bevándorlás

2018.08.16. 16:29

Montenegró kirendelte a katonaságot az albán határra

Montenegró megerősítette határvédelmét az albán határ mentén, és a rendőrök mellett a katonaságot is kirendelte a montenegrói-albán határra, elsősorban az illegális hatásértések feltartóztatása érdekében – közölte a montenegrói védelmi minisztérium csütörtökön.

A közlemény szerint a határ menti területet a rendőrök és a katonák közösen fogják ellenőrizni. A tárca jelezte, hogy a katonaság bevetését a montenegrói biztonsági és védelmi tanács döntése alapján rendelték el. A montenegrói-albán határszakasz 172 kilométeres.

Albánia felől nagy számban érkeznek migránsok Montenegróba. A kitoloncolási egyezményt pedig nehéz betartani, Tirana ugyanis azzal védekezik, semmi sem bizonyítja, hogy a migránsok az ő területükről léptek be Montenegróba, így nem hajlandók visszafogadni őket.

A 2015-ös migránsválság idején az illegális bevándorlók elkerülték Montenegrót, most viszont új, szárazföldi útvonal alakult ki, amely Görögországból indulva Albánián, Montenegrón, Bosznia-Hercegovinán, Horvátországon, valamint Szlovénián keresztül vezet Nyugat-Európába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában