felelőtlenség

2018.08.12. 13:51

Szakadékba zuhant Dél-Romániában egy olajat szállító tehervonat öt vagonja

A mozdonyvezető ittas volt, leheletében 0,72 milligramm/liter alkoholt mutattak ki.

Leszakadt egy javítás alatt levő vasúti híd, és szakadékba zuhant a dél-romániai Craiova közelében vasárnap reggel egy biodízelolajat szállító tehervonat öt vagonja. A balesetben senki nem sebesült meg.

A romániai hírtelevíziók és hírügynökségek közlése szerint a 23 tartályvagonnal közlekedő tehervonat a 900-as romániai fővonalon a Kürtös-Lökösháza határátkelő felé tartott, amikor Craiovától mintegy tíz kilométerre, Carcea település közelében egy húsz méter magasan haladó völgyhíd beszakadt a szerelvény alatt.

A vonat – egyelőre nem ismert okokból – a völgyhíd javítás alatt álló vágányára futott rá, amelyen korábban mintegy száz méteren felbontották a síneket. A mozdony és a szerelvény első vagonja ennek ellenére átjutott a völgyhídon, ám a következő vagonok terhe alatt mintegy ötven méter hosszan beszakadt a híd. Öt vagon zuhant a mélybe, két vagon a zuhanás határán áll.

A romániai katasztrófavédelem illetékesei közölték: nincs robbanásveszély. A hatóságok most azon fáradoznak, hogy megakadályozzák az egyik tartálykocsiból kifolyt olaj továbbterjedését, vagyis hogy ne jusson a vizekbe és a termőtalajba.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a mozdonyvezető ittas volt: leheletében 0,72 milligramm/liter alkoholt mutattak ki. A vasúti fővonalon várhatóan több mint 24 óráig szünetel a forgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában