durva helyszín

2019.08.09. 12:38

Sok holttestre bukkantak egy drogbandák összecsapásairól hírhedt mexikói városban

A mexikói hatóságok csütörtökön tizenkilenc – köztük több megcsonkított – holttestet találtak a délnyugat-mexikói Michoacan államban.

A holttesteket Uruapan városában, egy utca három különböző pontján fedezték fel. Helyi sajtójelentések szerint hét holttest egy hídról lógott le, amelynek közelében további két testet is találtak. Helyi lapok arról számoltak be, hogy több holttestet félig lemeztelenítve hagytak ott. További hét ember testrészeire egy gyaloghíd alatt bukkantak, három ember földi maradványait pedig műanyag zsákokban hagyták az utcán.

Hírügynökségi jelentések szerint a 19 áldozat között három nő is volt.

Israel Patron, Michoacan állam közbiztonságért felelős illetékese eggyel több, összesen 20 holttestről számolt be.

A rivális bűnözői csoportok és drogbandák közti összecsapások miatt Michoacan állam Mexikó egyik legveszélyesebb részének számít. Helyi ügyészek elmondása szerint Uruapan városában jelenleg heves leszámolások zajlanak a drogbandák között. Az elkeseredett helyiek „önvédelmi csoportok” szervezésével próbálják felvenni a harcot az elburjánzó bűnözés ellen. A hatóságok fokozott biztonsági intézkedésekkel próbálnak javítani Michoacan állam helyzetén.

A tavalyi évben rekordszámú, összesen mintegy 36 ezer gyilkosságot regisztráltak az országban. A halálesetek többsége bűnözői csoportokhoz köthető.

Andrés Manuel López Obrador elnök tavaly decemberi hivatalba lépésekor a Mexikót sújtó erőszak visszaszorítását ígérte.

A mexikói kormány 2019. áprilisi jelentése szerint az idei év első három hónapjában mintegy 8500 ember esett gyilkosság áldozatául az országban, 9,7 százalékkal több, mint amennyit a tavalyi év azonos időszakában tartottak nyilván.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában