bűnügy

2020.01.30. 14:08

Halálos testi sértésért 12 év fegyházra ítéltek egy férfit Tatabányán

Az ítéletet az ügyész mindhárom esetben tudomásul vette, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek.

A Tatabányai Törvényszék halált okozó testi sértés és csoportos rablás miatt első fokon 12 év fegyházra ítélt csütörtökön egy férfit, aki a megyeszékhelyen leütött egy ittas embert, majd társaival kirabolták, a sértett pedig később elhunyt.

A bíró elmondta, a háromfős társaság 2018. július 25-én éjjel kifigyelte, hogy az áldozatnál pénz van. A csoport női tagja felszólította a két férfit, hogy egy sötét helyen üssék le, ő pedig elveszi az értékeit, majd követni kezdték.

A sértett egy közműszolgáltató irodájában próbált menedéket keresni. Az ítélethozatal előtt levetítették a cselekményt rögzítő biztonsági kamera felvételét. Ezen tisztán látszott, hogy a társaság legfiatalabb tagja rövid szóváltást követően ököllel arcul ütötte a bejáratnál csöngető férfit, aki magatehetetlenül esett hátra, és tarkóját a betonba verte. Ezt követően a nő a ruházatát átkutatta és értékeit magához vette.

A társaság harmadik tagja az ütést látva elment a helyszínről. A kamera azt is rögzítette, hogy később a két tettes próbálta a sértettet locsolással, arca ütögetésével magához téríteni, miközben a bejárat előtt megjelentek a rendőrök.

A törvényszék a csoport női tagját csoportos rablás és okirattal való visszaélés miatt 8 év fegyházra, a cselekményben részt vevő harmadik férfit, bűnsegédként és okirattal való visszaélésért öt és fél év fegyházra ítélte.

Az ítéletet az ügyész mindhárom esetben tudomásul vette, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában