Járvány

2020.01.26. 10:13

Ideiglenesen betiltották a vadhús értékesítését Kínában

A vadakat tenyésztő farmokat elszigetelik, és a vadhús szállítását betiltják.

A kínai hatóságok vasárnap ideiglenesen betiltották a vadhús értékesítését a piacokon, boltokban, éttermekben és online platformokon az új koronavírus terjedését megfékezendő – írta közleményében a helyi mezőgazdasági minisztérium.

A kínai online kereskedelmi platformokon kígyó-, páva- és krokodilhúst is árulnak.

Eközben a pekingi hatóságok vasárnap reggel smsben azt javasolták a lakosságnak, hogy inkább ne fogjanak kezet üdvözléskor a fertőzés terjedésének elkerülése érdekében.

„Az új koronavírus elleni oltóanyagot fejlesztő kínai kutatóknak sikerült izolálniuk a jelenlegi járványt okozó vírustörzset, ami kulcsfontosságú lépés a vakcina felé” – számolt be Hszü Ven-po, a járványügyi intézet illetékese. Szakértők azonban elmondták, hogy

egyelőre nem tudnak túl sokat a kórokozóról.

A tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak a száma 56-ra nőtt Kínában, és világszerte több mint kétezer fertőzöttet regisztráltak. A kórokozó a 11 millió lakosú Vuhan egyik halpiacán bukkant fel először, ahol illegálisan árusították a vadhúst. A vírus Pekingben, Sanghajban, az Egyesült Államokban, Thaiföldön, Dél-Koreában, Japánban, Ausztráliában, Franciaországban és Kanadában is megjelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában