Trianon 100

2020.06.08. 07:36

Folytatódik a trianoni békeszerződésre emlékező politikai nyilatkozat vitája

Ötnapos ülésbe kezd ma az Országgyűlés. A képviselők a kormány tagjainak címzett azonnali kérdések után folytatják a trianoni békeszerződés századik évfordulójára emlékező politikai nyilatkozat vitáját.

Az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd két előterjesztésről határoznak. A képviselők elsőként az Egészségügyi Világszervezet dohánytermékek illegális kereskedelmének felszámolásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről döntenek, majd a börtönzsúfoltsági kártalanításokról szóló intézkedéseken módosítanak.

A házelnök napirendi javaslata alapján interpellációkra egy óra áll majd rendelkezésre, míg az azonnali kérdések két órában, a kérdések fél órában hangozhatnak el.

Az ülésnap végén folytatódik a nemzeti önazonosság védelméről című politikai nyilatkozat – június 4-én kezdődött – összevont vitája.

Kedden kilenc általános vitát folytatnak le a képviselők, majd szerdától péntekig a kormány 2021-es költségvetésről szóló javaslatát tárgyalják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában