tűzharc

2020.06.29. 08:30

Támadás érte a pakisztáni tőzsde épületét

Fegyveresek támadták meg a pakisztáni értéktőzsde épületét Karacsiban hétfőn, a négy támadót megölték, de két őr és egy rendőr is meghalt.

Helyszínelõk vizsgálják a fegyvereket és a lõszert a pakisztáni értéktõzsde épületénél elkövetett fegyveres támadás helyszínén Karacsiban 2020. június 29-én. A helyi sajtó jelentése szerint a merénylõk kézifegyverekkel és gránátokkal támadták meg az épületet, amely a város kiemelten õrzött zónájában fekszik, ahol több pénzintézet székháza is található. A rendõrség tájékoztatása szerint négy támadót megöltek.

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Rehan Hán

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint különleges rendőri egységek érkeztek a helyszínre, és biztosították az épületet, minden támadóval végeztek. Az épületet tűzszerészek vizsgálják át.

A helyi sajtó azt írta, hogy a merénylők kézifegyverekkel és gránátokkal ütöttek rajta az épületen, amely a város kiemelten őrzött zónájában fekszik, ahol több pénzintézet székháza is található.

Ghulam Nabi Memon, a legnépesebb pakisztáni város rendőrfőnöke azt mondta, hogy a támadók egy személyautóval érkeztek a tőzsde épületéhez. A merénylők előbb gránátot hajítottak az élületnél lévő biztonságiak őrhelyére, majd tüzet nyitottak, és behatoltak a magas falakkal védett komplexumba.

A helyszínen egy rendőrtiszt arról számolt be, hogy a támadóknál élelmiszeradagokat is találtak, ami arra utal, hogy elhúzódó ostromra készülhettek.

A pakisztáni tőzsde a Twitteren legutóbb még azt írta, továbbra is feszült a helyzet az épületnél, ahol a tőzsde emberei a biztonságiak segítségével igyekeznek úrrá lenni a kialakult helyzeten.

Egyelőre egy szervezet sem vállalta a felelősséget a merénylet elkövetéséért. Pakisztán belső nyugalmát régóta mérgezik a szélsőséges iszlamista csoportok által elkövetett erőszakos cselekmények, amelyek az utóbbi években azonban veszítettek korábbi lendületükből.

Borítókép: Helyszínelők vizsgálják a fegyvereket és a lőszert a pakisztáni értéktõzsde épületénél elkövetett fegyveres támadás helyszínén Karacsiban 2020. június 29-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában