koronavírus-járvány

2020.10.01. 20:27

Ismét megnyílt a damaszkuszi nemzetközi repülőtér

A szíriai légitársaság szigorú egészségügyi óvintézkedéseket vezetett be.

Ismét fogad és indít kereskedelmi légijáratokat csütörtöktől a damaszkuszi nemzetközi repülőtér, amelyet hónapokkal korábban bezártak a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett korlátozások keretében.

Az első nemzetközi járat Kairóba indult. A szíriai légitársaság szigorú egészségügyi óvintézkedéseket vezetett be, a repülőtéri munkások maszkot és egyéb védőfelszerelést viselnek, fertőtlenítőszerrel permetezik az utasok csomagjait, sőt a vámvizsgálaton áteső utasokat is.

Basszem Manszúr, a szíriai polgári légiközlekedési hatóság vezetője szerint a koronavírus elleni óvintézkedések a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) útmutatásain alapulnak.

A repülőtér zárva tartása alatt a szíriai légitársaságok több különjáratot is indítottak a világjárvány miatt külföldön rekedt szíriai állampolgárok hazaszállítására.

A nap folyamán Dél-Afrika és Zimbabwe is megnyitotta repülőtereit a nemzetközi járatok előtt.

A johannesburgi O.R. Tambo nemzetközi repülőtér fél év zárva tartást követően elsőként a német Lufthansa légitáraság Németországból érkező járatát fogadhatta csütörtök reggel, amelyet Kenyából, Zambiából és Zimbabwéból induló járatok követtek. A fokvárosi és a durbani repülőterek is megkezdhették működésüket. Az érkező utasoknak három napnál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet kell felmutatniuk.

Zimbabwe bár megnyitotta repülőtereit a nemzetközi járatok előtt, szárazföldi határait továbbra is zárva tartja. A Zimbabwéba érkezőknek két napnál nem régebbi PCR-teszttel kell igazolniuk, hogy nem fertőződtek meg a koronavírussal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában