Ország-világ

2020.12.13. 07:54

Deutsch Tamás: kellemetlen napokat élnek át a hazájuknak ártani akaró baloldali politikusok

Kellemetlen napokat kénytelenek átélni a hazájuknak ártani akaró magyar baloldali politikusok az Európai Unió hosszútávú költségvetéséről és a hozzá kapcsolódó helyreállítási csomagról szóló megállapodás sikeres létrejötte miatt – mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott,

lelepleződtek a magyarországi baloldal EP-képviselői, akik minden energiájukkal azért dolgoztak, hogy ártsanak Magyarországnak, elvegyék a magyar emberektől az uniós forrásokat és mondvacsinált okokból, önkényes politikai feltételekkel zsarolják meg az országot.

Kiemelte, a magyar-lengyel szövetség sikere azt is mutatja, hogy nem csak helyes, hanem eredményes is lehet hazafiként kiállni a nemzeti érdekek mellett.

A kormánypárti politikus az uniós megállapodást közös európai sikerként is értékelte, amely szerinte a jövőben biztosítja, hogy a nagyobb tagállamok ne erőltethessék rá akaratukat a kisebbekre.

A megállapodással emellett sikerült a nemzeti szuverenitás garanciáját is megteremteni, mivel bebizonyosodott, hogy az unió sikere a sikeres nemzetállamokban rejlik és nem az európai egyesült államok létrehozását célzó föderatív törekvésekben – húzta alá.

Deutsch Tamás hangsúlyozta, biztos abban, hogy az EP jövő héten megerősíti az Európai Tanács határozatát, bár – mint mondta – „valószínűleg lesz nyavalygás”, mivel az európai baloldal nem tudja majd emelt fővel elfogadni a vereségét.

A Fidesz-KDNP EP-képviselője emlékeztetett, Magyarország előtt korábban soha nem állt rendelkezésre annyi uniós forrás, mint a következő költségvetési időszakban, hiszen az ország 40 milliárd euró vissza nem térítendő támogatáshoz és 10 milliárd eurós hitelhez férhet hozzá.

Deutsch Tamás szólt arról is, büszke tagja az Európai Néppárt frakciójának és reméli, hogy a józanság, a mások megértésére vonatkozó törekvés vezérli majd képviselőtársait, amikor a kizárására vonatkozó javaslatról szavaznak. Megjegyezte, a kizárását kezdeményezők módszere az 1990 előtti antidemokratikus Magyarországra emlékeztet, hiszen azért akarják megbüntetni, mert szabadon megfogalmazta a véleményét, kiállt az igazság és a hazája mellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában