amerikai választások

2021.01.24. 08:43

Online lincselés áldozata lett egy anyuka, amiért Trumpot támogatta

Az Egyesült Államokban az elnökválasztás körül kitört indulatok szenvedő alanya most egy olyan személy, akit idáig a közössége egyöntetű megbecsülése övezett. Ezek szerint mit sem számít a hosszú évek óta végzett, megbecsült szakmai pályafutás?

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az volt a bűne az egyébként más édesanyákat a gyereknevelésben segítő nőnek, hogy pénzzel támogatta Donald Trump kampányát. Miután ez kiderült, boszorkányüldözést indítottak ellene társai az interneten, és most arra biztatják az embereket, hogy kövessék ki az anyukát – írja a V4NA hírügynökség.

Egymilliónál is több követővel rendelkezik a TakingCaraBabies Instagram oldala, ami az édesanyákat hivatott segíteni a gyereknevelésben, főleg az alvást illetően. Az oldal megálmodója

Cara Dumaplin, aki amellett, hogy maga is édesanya, okleveles gyermekalvás-tanácsadó és újszülött nővér, munkájával pedig számtalan édesanyán segített már.

Cara azonban most kereszttűzbe került, miután kiderült, hogy pénzzel támogatta Donald Trump kampányát. Emiatt rengeteg más, szintén gyerekneveléssel foglalkozó indított támadást ellene. Ugyanezek az oldalak egyébként korábban még dicsőítették Cara munkásságát, most már azonban hátat fordítottak neki, és durva, lekicsinylő posztokat írtak róla.

Az egyik anyuka az oldalán azt ajánlotta a követőinek, hogy kövessék ki Cara oldalát, és ne is támogassák őt többé semmivel.

Egy gyermekekkel foglalkozó oldal már-már álszent módon írta le, hogy nemrég hallottak csak róla, hogy egy barátjukat megvádolták azzal, hogy többször is pénzzel támogatta Trump kampányát. A Feeding Littles tulajdonosai ezután elmondták, hogy még mindig a történteket dolgozzák fel, és sok a zavarodottság is az esetet illetően bennük, pláne, hogy évek óta ismerik Carát.

Dr. Christine Sterling szintén Instragram-sztoriban írt az esetről. A nőgyógyász már múlt időben fogalmazott Carát illetően – azt írta, hogy Cara csak volt a barátja és a mentora.

Sterling az elmondása szerint Cara kedvessége miatt sok mindent feltételezett róla, de most megtanulta a leckét, és nagyon csalódott.

Hozzátette, hogy ő magát is felelősnek tartja, többet kellett volna kérdeznie. A nőgyógyász egyenesen odáig ment el, hogy bocsánatot kért, amiért bárkinek is ajánlotta Carát és a munkáját, ellenőrzés nélkül.

Az édesanyákkal és gyermekneveléssel foglalkozó Big Little Feelings oldala is beszámolt arról, hogy

Cara támogatni merte Trumpot.

Ők azt írták, hogy kikövették Cara oldalát, sőt még egy személyes megjegyzést is küldtek neki. A Big Little Things mögött álló anyukák arról álmodnak, hogy a következő generációt egyenlően fogják kezelni, függetlenül a bőrszíntől.

Az esettel kapcsolatban

Cara nyilatkozatot adott ki, amiben azt írta, hogy a Taking Cara Babies oldala továbbra is a babákkal foglalkozik, és az ő alvásukkal.

Hozzátette, hogy 2016 és 2019 között valóban többször is adományozott Trump kampányának, hiszen sok mindennel egyetértett, bár volt olyan dolog is, amivel nem. Ettől függetlenül azonban Cara az elmondása szerint továbbra is segíteni fogja a szülőket abban, hogy a gyerekük minél jobban tudjon aludni.

Borítókép: Illusztrációfotó / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában