Járvány

2021.02.08. 21:02

Az osztrák kormány utazási figyelmeztetést adott ki Tirolra a vírusmutációk miatt

Sebastian Kurz osztrák kancellár szerint mindent meg kell tenni a mutáció elterjedésének megakadályozása érdekében.

Az osztrák kormány hétfőn utazási figyelmeztetést adott ki Tirolra, ahol 293 esetben mutatták ki a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb dél-afrikai variánsát.

Az osztrák kormány óva intette az embereket a szükségtelen utazásoktól a tartományba és kérte azokat, akik az utóbbi két héten megfordultak Tirolban, hogy teszteltessék magukat. A kabinet egyben felszólította a Tirolba utazókat, hogy indulás előtt szintén végeztessenek el egy koronavírus-tesztet.

Sebastian Kurz osztrák kancellár szerint mindent meg kell tenni a mutáció elterjedésének megakadályozása érdekében.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter ismételten figyelmeztetett: „Az új vírusvariánsok nagy kihívások elé állítanak bennünket, ezért kiterjedt intézkedésekre van szükség. Közös cél a lakosság egészségének biztosítása és a vírus további terjedésének megfékezése”.

Tirol nem sokkal korábban egy intézkedéscsomagot terjesztett elő, amelyben felszólított az emberek mozgásának korlátozására, illetve tesztelést sürgetett a legsúlyosabban érintett körzetekben. A szövetségi kormány azonban nem tartotta elegendőnek ezeket az intézkedéseket, és kiterjedtebb utazási korlátozásokat kért.

Andreas Bergthaler osztrák virológus a nap folyamán az APA osztrák hírügynökségnek elmondta, hogy csaknem 300 fertőzöttet azonosítottak eddig Tirolban a B.1.351 jelű mutációval, míg az ország más tartományaiban csak kilenc ilyen esetet regisztráltak.

Ausztriában eddig 424 896 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, akik közül 8032-en elhunytak a kórban. A gyógyultak száma 403 302.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában