Ország-világ

2021.02.25. 16:55

Varga Judit: a kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait

A kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait és mindent megtesz, hogy megakadályozza nemzetközi migránsfolyosók kialakulását – írta Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön a közösségi oldalán.

Varga Judit arra reagált, hogy – mint írta – az Európai Unió Bíróságának görög főtanácsnoka csütörtöki indítványában azt javasolja, hogy a bíróság részben adjon helyt az Európai Bizottság keresetének, amelyet a Stop Soros-törvénycsomag egyes elemeivel kapcsolatban indított.

„Ismét egy újabb példa arra, hogyan működik a nyugati gondolatbuborék. Egyértelműen látszik, hogy lehet a magyar kormány bármennyire együttműködő, a brüsszeli elitnek ismét könnyebb ideológiai lustaságból a jól megszokott mantrák és varázsszavak mögé bújva eljárásokat indítani Magyarországgal szemben” – fogalmazott a miniszter.

Hozzátette, hogy a bizottság és a főtanácsnok „sajnálatos módon” egyetértenek abban, hogy teljesen elfogadható az illegális migráció támogatása, elősegítése és szervezése. Ezzel szemben a magyar Büntető Törvénykönyv bűncselekménynek minősíti ezeket a tevékenységeket.

A magyar kormány álláspontja szerint a bizottság félreérti a büntetendő cselekmény tényállását és alkalmazási körét, másrészt a brüsszeli testület semmilyen bizonyítékkal nem tudta alátámasztani érvelését – jelezte Varga Judit.

„A kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait és mindent megtesz, hogy megakadályozza nemzetközi migránsfolyosók kialakulását. Annak érdekében, hogy ezen célkitűzésnek megfeleljen, a külképviseleteken továbbra is biztosított a menedékkérelem benyújtására irányuló szándéknyilatkozat előterjesztésének a lehetősége” – emelte ki az igazságügyi miniszter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában