megtisztelő

2021.08.29. 19:46

Novák Katalint Szent Mórus Tamás-díjjal tüntették ki Rómában

A családok megerősítéséért és a házasságok népszerűsítéséért végzett munkájának elismeréseként kapta a díjat a miniszter.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert Szent Mórus Tamás-díjjal tüntették ki Rómában – tájékoztatta a miniszter sajtóosztálya vasárnap az MTI-t.

A közlemény szerint Rómában, a katolikus törvényhozók idei, több napos tanácskozása alkalmából Szent Mórus Tamás-díjjal ismerték el Novák Katalin munkájának eredményességét, amellyel – mint fogalmaztak – a „családok megerősítését és a házasságok népszerűsítését szolgálja hazánkban”.

A katolikus egyház szentjéről, az egykori angol lordkancellárról, humanista államférfiról, az anglikán egyház és a római katolikus egyház vértanújáról elnevezett díjat évek óta, világszerte, minden évben egy embernek ítéli oda a Nemzetközi Katolikus Törvényhozói Testület(ICLN).

A kommüniké megfogalmazása szerint ezt a díjat „jó okkal nevezték el az államférfiak és jogászok védőszentjéről”, Szent Mórus Tamásról, akit 1935-ben kanonizáltak, és aki generációk óta inspirálja a különböző vallású bírákat, ügyvédeket, jogi szakembereket és közalkalmazottakat arra, hogy életüket a közjó szolgálatába állítsák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában