A gyurcsányi terror képes és videós emlékeit várja a XXI. Század Intézet (videó)

Arra kérnek mindenkit, hogy küldjék el az Intézetnek az akkori eseményekről készült fényképeket, videókat annak érdekében, hogy a 2006-os történéseket soha többé ne lehessen letagadni.

2006 októberében békésen ünneplő magyarokat vertek véresre Budapest utcáin. Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök, Petrétei József miniszter és az akkori budapesti rendőrfőkapitány, Gergényi Péter utasítására gumilövedékekkel lőtték őket, könnygázgránátokat vetettek be ellenük – írta közleményében a XXI. Század Intézet.

Földre tiport, magatehetetlen polgárokat rugdostak, gumibotoztak. A rendőrökről levetették az azonosító jelvényeiket és ellenük fordították őket. A borzalmak közepette is sok-sok ünneplő kezében volt telefon, kamera, fényképezőgép: fotók, film- és hangfelvételek ezrei készültek el – áll a közleményben.

Azért, hogy súlya legyen az ellenünk elkövetett erőszaknak, a XXI. Század Intézet felhívással fordul mindazon honfitársainkhoz, akik jelen voltak, akik átélték és rögzítették a brutalitásokat – derül ki a közleményből.

A XXI. Század Intézet arra kér mindenkit, küldjék el fényképeiket, filmjeiket, hangfelvételeiket, hogy soha, senki ne állíthassa: mindez nem történt meg.

A fotókat, filmeket, hangfelvételeket a [email protected] címre várják.

Hogy soha többé ne tehessenek meg ilyet velünk! – zárta közleményét az Intézet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában