hömpölyög a szemét

2021.10.09. 11:14

Marseille fuldoklik a szemétben (videó)

A második legnagyobb francia város utcáin tonnaszámra áll a szemét, miután az utcaseprők és a kukások egy hetes sztrájkja után rengeteg a hulladék, amit most a heves esőzések belemostak a tengerbe. A strandokon vastagon áll a szemét.

Fotós: Hans Lucas via AFP

Áldatlan állapotok uralkodnak Franciaország második legnagyobb városában, Marseille-ben ugyanis hegyekben áll a szemét az utcákon, miután egy hétig sztrájkoltak az utcaseprők és a kukások – írja a V4NA hírügynökség. A szemétszállítók sztrájkja ugyan véget ért október 1-én, de ekkor több napos heves esőzések kezdődtek, emiatt október 4-én vörös riasztást adtak ki a területre.

Az egyhetes munkabeszüntetés ideje alatt több tonnányi hulladék halmozódott fel a város utcáin, a szemét eltakarítását pedig jelentősen lelassította és megnehezítette a több napos esőzés és az utána kialakult áradások, az utcákon valóságos szemétfolyamok hömpölyögtek.

A rengeteg szemét végül a tengerben kötött ki, a strandokon és a parton most vastagon áll a hulladék.

Une plage de Marseille recouverte de déchets après les fortes pluies des derniers jours.

Et encore, elle a été nettoyée plusieurs fois mais les canettes et plastiques divers continuent á arriver..." target="_blank" rel="noopener noreferrer">@PremiereEdition @BFMTV pic.twitter.com/lS4qUPOL5M

Sokan a szemétszállító cég sztrájkoló dolgozóit hibáztatják a kialakult katasztrofális helyzet miatt, Thierry de Cabarrus francia író azt kifogásolta a Twitteren, hogy a kukások, akik egyébként 28 órát dolgoznak hetente, azért léptek sztrájkra, mert nem hajlandók átállni a 2022 január 1-én életbe lépő törvényben meghatározott 35 órás munkahétre, helyette heti 25 órára szeretnék lecsökkenteni a munkaidejüket.

Ben voilá, les " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#eboueurs #CGT de #Marseille qui travaillent 28h par semaine se mettent en grève: ils refusent de travailler #35h comme le dit la loi au 1er #janvier2022 et exigent de passer á ... #25h par semaine. pic.twitter.com/x5Y8oNMGYd

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában