Illegális bevándorlás

2021.11.01. 21:54

Bulgária több száz katonát vezényelt a török határ védelmének megerősítésére

Idén szeptemberig több mint 6500 illegális bevándorlót vettek őrizetbe Bulgáriában, háromszor többet, mint a múlt év azonos időszakában.

Bulgária 350 katonát vezényelt Törökországgal közös határa védelmének megerősítésére a növekvő migrációs nyomás miatt – jelentette be hétfőn Georgi Panajotov bolgár védelmi miniszter.

„Hétfő óta katonák állomásoznak a bolgár-török határon a határrendészet támogatására. Háromszázötven embert küldtünk negyven egységnyi hadfelszereléssel” – idézte Panajotovot a bolgár bTV televízió.

A bolgár belügyminisztérium adatai szerint az idén szeptemberig több mint 6500 illegális bevándorlót vettek őrizetbe Bulgáriában, háromszor többet, mint a múlt év azonos időszakában.

Bulgária határa egyben az EU külső, szárazföldi határa, és az ország a Törökországon keresztül vezető migrációs útvonalon helyezkedik el. A határ 259 kilométer hosszú szakaszán a bolgár hatóságok szögesdrótkerítést építettek, amely azonban helyenként már megrongálódott.

A szófiai törvényhozás augusztusban döntött mintegy hétszáz katona átvezényléséről a Törökországgal és Görögországgal közös határszakaszokra, hogy mindenekelőtt a határkerítés építésében segédkezzenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában