Járvány

2021.11.15. 16:33

Továbbra is nő a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége

Továbbra is nő a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfőn a honlapján.

Mint írták, enyhébb, de továbbra is emelkedő tendencia figyelhető meg a szennyvízminták koronavírus-örökítőanyagának koncentrációjában.

Debrecenben és Békéscsabán a mért koncentráció magas, 17 mintavételi helyen emelkedett kategóriába sorolható – jegyezték meg.

Az NNK közölte: tendencia tekintetében hat mintában – Békéscsabán, Budapest agglomeráció vizsgált városaiban, Debrecenben, Pécsen, Szombathelyen és Zalaegerszegen – a koronavírus-örökítőanyag mennyiségének emelkedése tapasztalható.

Az NNK azt kérte, akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Azt is kérik,hogy az emberek tartsák be a 1,5 méteres távolságot, viseljenek maszkot a tömegközlekedési eszközökön és gyakran és alaposan mossanak kezet. Az NNK javasolja, hogy mindenki éljen a védőoltás lehetőségével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában