Sargentini újratöltve

2021.11.29. 18:29

Varga Judit: a brüsszeli előítéletek maradnak, de az élet megy tovább

Sargentini újratöltve, avagy a brüsszeli előítéletek maradnak, de az élet megy tovább – kommentálta az igazságügyi miniszter közösségi oldalán hétfőn az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) őszi magyarországi látogatásáról készült jelentését.

Varga Judit hozzátette: a LIBE őszi magyarországi látogatásáról készült jelentés "ismét negatív színben próbálja feltüntetni hazánkat". Megjegyezte: "természetesen már az EP is készíti az állásfoglalását".

Varga Judit szerint úgy tűnik, "a tisztelt balliberális képviselők nem olvasták el a nekik ajándékozott könyvünket, ellenkező esetben számukra is kiderült volna: a Sargentini-jelentés számos vonatkozásban nem felel meg a valóságnak, emiatt pedig következtetései is megalapozatlanok, így nem szolgálhat további eljárások és jelentések alapjául sem".

Az igazságügyi miniszter megerősítette: Magyarország kitart eddigi álláspontja mellett.

"Az európai értékeket mindig tiszteletben tartottuk, a jogállamisági elvárásoknak mindig megfeleltünk, elvárjuk ugyanakkor, hogy azokat a brüsszeli intézmények is betartsák!" - fogalmazott a tárcavezető.

Varga Judit bejegyzésében azt írta, felszólítják az Európai Parlamentet, hogy "hagyjon fel a politikai nyomásgyakorlással és a hazánk elleni lejárató kampánnyal, a saját szabályaik semmibe vétele helyett pedig végre térjenek vissza az európai értékekhez és hagyják békén a tagállamokat".

"Mit ad Isten, a LIBE-bizottságban pont ma kerül a napirendre a magyarországi misszió. Illúzióink persze nincsenek, mindenesetre kíváncsian várjuk a szakbizottság jelentéstételét" - írta közösségi oldalán az igazságügyi tárca vezetője.

Borítóképünkön Varga Judit igazságügyi miniszter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában