Cancel culture

2022.01.13. 15:52

Felvilágosulatlan lenne a „Kezit csókolom” köszönés?

Tiltják a hölgyek udvarias köszöntését egy magyar gimnáziumban.

Nem gendersemleges, ezért néhány tanár megtiltotta a diákoknak, hogy hagyományos módon köszöntsék a nőket az egyik magyarországi gimnáziumban. Erről a Kontra nyomán a V4NA  számolt be.

A Portál egyik olvasója felháborodottan mesélt arról, hogy a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban a tanárok megtiltják a „Kezit csókolom” üdvözlést. A magyar hagyományok szerint a férfiak így köszöntik a hölgyeket. Bár a köszöntés maga nem magyar eredetű. Ez a tiszteletteljes kifejezés megegyezik azzal a régi szokással, amikor a férfiak megcsókolják a hölgy kezét. A lap úgy tudja, hogy a tanárok egy része szerint azért nem szabad használni ezt a köszönési formát, mert sérti a nemek közötti egyenlőséget.

A portál beszámolója szerint a nyugati módszerekhez hasonlóan Magyarországon is a gyermekekkel és a fiatalokkal kezdenék az érzékenyítést, mert az ő személyiségüket könnyebb befolyásolni, mint a felnőttekét.

A budapesti gimnázium közben azzal védekezik, hogy az intézmény hivatalos házirendjében nincs megtiltva a „Kezit csókolom” kifejezés.

Tavasszal egyébként gyermekvédelmi népszavazást tartanak Magyarországon. Az emberek a következő kérdésekben mondhatják el a véleményüket:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Borítókép: Illusztrációfotó / 123rf.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában