Lecseng az ötödik hullám

2022.03.03. 15:12

Emmi: a járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez

A kormány hétfőtől enyhít a járványügyi korlátozások nagy részén.

A sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak köszönhetően a járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, csökken a kórházi ellátást igénylő betegek száma, így az egészségügyi szolgáltatások is visszatérhetnek a normál működésükhöz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az új koronavírusos betegek ellátása az erre kijelölt kórházakban zajlik, a járvány miatt halasztott műtéteket és kezeléseket a kórházak folyamatosan végzik, és emellett a továbbiakban is biztosítják az kórházi oltópontok működését - olvasható a minisztérium közleményében.

A kormány arról is döntött - írták -, hogy jövő hétfőtől megszűnik a kötelező maszkviselés, ez alól a kórházak kivételek.

Közölték azt is: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere mentesítette a koronavírusos betegek ellátása alól azokat a kórházakat, ahol a koronavírusos betegek ellátására elkülönített ágyszám 50 százalék alatt van.

A koronavírusos betegek ellátását az Országos Kórházi Főigazgatóság az irányító intézmények bevonásával a szükségletekhez igazodva rugalmas kapacitástervezéssel osztja fel az irányítási egységbe rendelt kórházak között.

Az enyhítés az Országos Mentőszolgálatra nem terjed ki, a betegszállításban továbbra is minden mentőegységnek részt kell vennie - áll az Emmi közleményében.

Borítókép: Orvos és ápolók beteget látnak el a Jósa András Oktatókórház COVID-intenzív osztályán Nyíregyházán 2020. november 25-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában