Budaházy-ügy

2022.03.21. 09:51

Schiffer András: ilyenkor lenne helye eljárási kegyelemnek!

Az LMP politikai szerepvállalástól visszavonult, volt társelnöke közösségi oldalán a Hunnia-perben Budaházy Györgyre kirótt ítéletet kommentálta.

Schiffer András közösségi oldalán kommentálta a Hunnia-perben Budaházy Györgyre kirótt ítéletet. Mint ismert, a napokban tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte Budaházy Györgyöt a megismételt elsőfokú eljárásban a Fővárosi Törvényszék. Az LMP egykori társelnöke ennek kapcsán foglalt most állást – írja a Pesti Srácok nyomán a Magyar Nemzet.

Ha azt vesszük, hogy 2006 őszének jogi következményeként csak Budaházy és társai kerültek rács mögé, úgy a lassan másfél évtized után kirótt tizenhét év akkor is sok, ha az ítélet egyébként megalapozott. Ilyenkor lenne helye eljárási kegyelemnek!

– fogalmazott Schiffer.

Borítókép: Ignácz György bíró a megismételt elsőfokú eljárás első tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2018. szeptember 28-án / MTI / Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában