Érdekes stratégia

2022.04.19. 16:35

Német lap: zuhanyozz kevesebbet, csökkentsd az energiaköltségeket!

„Elegendő ezt a négy testrészt lemosni” – idézi a német Bild magazin javaslatát a Mandiner.

Robert Habeck szövetségi gazdasági miniszter az orosz energiaellátástól való függőségre tekintettel energiatakarékosságra szólította fel a németeket, ennek jegyében pedig a Bild a következő címmel közölt cikket:

Zuhanyozz kevesebbet, csökkentsd az energiaköltségeket

„A zuhanyzás vagy fürdés nélkülözése, a gyakoriság csökkentése – nem higiéniaellenes ez? Nem, éppen ellenkezőleg! Mert az, hogy nem tesz különösebben jót a bőrnek, ha minden nap szappannal súroljuk és mossuk le, nem újdonság” – írja a lap, hangsúlyozva, hogy ez nemcsak a németek bőrének tesz jót, hanem Putyinnak is borsot tör az orra alá.

A Mandiner tudósításából kiderül, hogy a német lap megkérdezett egy bőrgyógyászt is, hogy alátámassza a lap állítását, az orvos pedig azt mondta, a napi zuhanyzás megszüntetése következtében elszaporodnak a jó baktériumok a bőrön, aminek következtében például elmúlhat az ekcéma. A kellemetlen testszag pedig a bőrgyógyász szerint három hét alatt elmúlik.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában