Köszönet

2022.05.14. 10:30

Jobbik szexbotrány: nyílt levelet írt az áldozat

Szilágyi György, az áldozat élettársa a Facebookon osztotta meg párja köszönőlevelét. A 24 éves V. Anita azután állt a nyilvánosság elé, hogy a Fidesz új parlamenti frakciójának női tagjai közleményt adtak ki a botrányos nemierőszak-ügy kapcsán – olvasható a Borsonline cikkében.

A zaklatás minden formáját elítéljük! Nemrég látott napvilágot, hogy a Jobbik egyik politikusa a gyanú szerint szexuálisan zaklatta a párt egyik munkatársát. A zaklatás minden formáját – pártpolitikától függetlenül – elítéljük és együttérzünk az áldozattal.  Azt ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Jobbik vezetése Jakab Péterrel az élen a kezdetektől tudott az esetről, azonban az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, miként mentse meg az elkövetőt a következményektől

– írta a 14 fideszes képviselő.

Szilágyi élettársa,  V. Anita nyílt levélben köszönte meg a támogatást. Mint írja,

miközben a sajátjai megkövezik, és őt hibáztatják, olyanok állnak ki mellette, akikkel nem ugyanazon a politikai oldalon áll.

Mint azt a Bors kiderítette, az áldozatot időközben többször is megfenyegették, sőt fizikai erőszakot is beígértek neki, ha a történtekről bárkinek bármit elmondana. 

A levél a Borsonline által közölt formában alább olvasható.

„Tisztelt Képviselő Asszonyok!  Hálásan köszönöm kiállásukat mellettem, bizonyítva, hogy a nők elleni erőszak nem politikai ideológia kérdése. 
Sajnos társadalmunkban politikai oldalaktól függetlenül létező valóság a nők elleni erőszak, amellyel elsősorban azt érzékeltetik az elkövetők, hogy hatalmuk van a nő felett, az erősebb ember hatalma a kiszolgáltatott helyzetbe juttatott nő felett. Azért is különösen jól esett, hogy kormánypárti képviselő hölgyek álltak ki mellettem, mert nem ugyanazon a politikai oldalon állunk. Azért csak a párton belül kértük a választásokig az elkövetőkkel szembeni következmény alkalmazását, mert nem akartam terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók tőlem kérni. Nyilvánvaló, hogy ha a kampányban ez a feljelentés megtörténik, ellenzéki politikusok sokasága szenvedte volna meg azt, olyan emberek értek volna el rosszabb eredményt, akik nem tehetnek erről az erőszakról. Mérlegelnem kellett, hiszen egy politikai közösség része vagyok. Az én érdekeimet képviselő eljárással emberek sokaságának több éves munkáját, eredményességét veszélyeztethetem-e? 
Úgy gondoltam, hogy nem veszélyeztethetem. Ezzel pedig mit értem el? Azt, hogy megtudhattuk, ha egy baloldali, vagy liberális asszonnyal erőszakoskodnak, s akár évtizedek múlva hozza azt nyilvánosságra, kiáll érte a teljes baloldali, liberális politikai közösség, s a jogvédők hada. Ha pedig egy jobboldali, 4 éves kislány édesanyjával történik ez, aki kíméletből 4 hónap múlva indít hivatalos eljárást, csak arra számíthat, hogy a sajátjai megkövezik, őt tekintik hibásnak.  Köszönöm a mellettem kiálló kormánypárti képviselőknek, hogy visszaadták a hitemet. Szeretettel: Anita”

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában