Honvédelem napja

2022.05.21. 08:44

Novák Katalin: szükség van erős, stabil, ütőképes haderőre

Novák Katalin köztársasági elnök szerint szükség van erős, stabil, ütőképes haderőre, amely képes garantálni Magyarország függetlenségét, területi épségét és határainak katonai védelmét.

Az államfő közösségi oldalán szombaton emlékeztetett arra, hogy ez a magyar honvédelem napja. A Görgey Artúr tábornok vezette honvédsereg 1849-ben ezen a napon foglalta vissza Buda várát az osztrák csapatoktól.

Most, amikor háború dúl Magyarország szomszédságában, még inkább érezzük: szükségünk van az erős, stabil, ütőképes haderőre, amely képes garantálni Magyarország függetlenségét, területi épségét és határainak katonai védelmét

– fogalmazott Novák Katalin.

Magyarország békéjének és biztonságának záloga az a Magyar Honvédség, amelynek gyökerei egészen 1848-49-ig nyúlnak vissza – tette hozzá. A köztársasági elnök köszöntött minden magyar katonát és honvédelmi alkalmazottat, itthon és külszolgálatban egyaránt.

Államfőként és főparancsnokként is számítok elhivatott munkájukra 

– írta Novák Katalin.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök beiktatási díszceremóniáa az Országház előtt. Az államfõ mellett Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (jobbra) és Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Irodájának vezetője, az államfő főhadsegédje 2022. május 14-én / MTI / Koszticsák Szilárd 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában