Soros-hálózat

2022.06.27. 14:00

Pikó Andrásék a Pride-on folytatnák az emberek agymosását

A már kiképzett és kipróbált emberek havonta tartanak képzéseket a tüntetések, a polgári engedetlenségek mibenlétéről.

A Közélet Iskolája „közösségi oktató és kutató központot 2014-ben alapította Udvarhelyi Tessza, Dósa Mariann és Szabó Diana. Manifesztójuk szerint a Közélet Iskolája célja a  „demokratikus kultúra fejlesztése és a kirekesztett emberek társadalmi részvételének elősegítése” mégpedig többek között „az állampolgári részvételhez szükséges radikális tudás termelésével” – írja a Magyar Nemzet a Tűzfalcsoport írása alapján.

Négy alaptevékenységük az oktatás, a kutatás, a stratégiai tervezés és könyvkiadás. A Közélet Iskolája, vagyis annak irodája fizikailag az Aurórában található, itt tartják legtöbb képzésüket. Abban az Aurórában, amely számos Soros-fiókszervezet részére biztosít irodát.

Az Auróra hivatalos támogatói között ott van a Nyílt Társadalom Alapítvány, partnerei között pedig ott találjuk a Szivárvány Missziót, az Alternatíva Alapítványt, és a Budapest Pride-ot is – olvasható a blog cikkében.

Saját bevallásuk szerint évek alatt rengeteg közélet iránt érdeklődő ember, civil szervezet és aktivista csoport vett részt a képzéseiken. A tavalyi évben nagyjából 1000 embert láttak vendégül 120 különböző szervezetből, és minden évben igyekeznek többeket bevonni. Általában havi két oktatási alkalmuk van különféle témákban, jelenleg összesen 15 féle programot kínálnak.

A baloldali pártok fölött álló Soros-hálózat nagy erőkkel készült a 2022-es választási kampányra. A már kiképzett és kipróbált emberek most havonta tartanak képzéseket.

A Tűzfalcsoport szerint ezen a képzések témája a tüntetések mibenléte körül forog. A portál felvetése szerint polgári engedetlenségre, illetve akár törvénysértő cselekedetekre is gondolhatunk a képzésen vizionált tüntetésekkel kapcsolatban.

Pikó András által vezetett VIII. kerületből szervezik a 2022-es kampányra készülő csapatokat. Az „akció- és kampányszervezés” című képzés például arra készítette fel a részvevőket, hogy megtudják, milyen egy jó sajtótájékoztató, flashmob, performansz, tüntetés – idézi fel a Tűzfalcsoport.

Bár a Fidesz jelöltje, Gondos Judit kétharmados győzelmet aratott baloldali ellenfele felett a VIII. kerület időközi önkormányzati választásán a városrész 5. számú választókerületében, semmi jel nem utal arra, hogy ez megtörné a Közélet Iskolája lendületét.

A következő nagyszabású programjuk keretében, a Szerveződj! társasjátékban a résztvevők több körön keresztül különböző állampolgári szerveződések bőrébe bújhatnak, és minden körben egy újabb társadalmi ügyért állhatnak ki közösen.

Elmondásuk szerint a játék történetmesélésen alapul, mely során „a résztvevők egy-egy alulról szerveződő csoport bőrébe bújva különböző ügyekért állnak ki, és építenek köré érdekvédelmi kampányt kártyák segítségével. Az ügyek társadalmi kérdések széles skáláját fedik le a lakhatási jogoktól az egészséges és élhető környezethez való jogon át az LMBTQ+ közösség jogegyenlőségéig.”

Ha a civil csoportoddal tervezed, hogy indulnátok a választásokon először vagy újra, esetleg (…) választásokon szeretnél alulról jövő kampány szervezni, itt a lehetőség!

– írták a szervezők.

Az eredeti cikk ITT olvasható el.

Borítóképünkön Pikó András, a VIII. kerület polgármestere. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában