Széthullás

2022.08.12. 08:17

Potocskáné: a választók nem kérnek Jakab Péter stílusából

A Jobbik elnökhelyettese szerint az lenne tisztességes, ha Jakab Péter visszaadná a mandátumát.

Potocskáné Kőrösi Anita és Jakab Péter még együtt a Jobbik parlamenti soraiban

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

A Jobbikon belüli belharcok azért alakultak ki, mert Jakab Péter nem értett egyet a Jobbik politikájával – nyilatkozta Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese az ATV-nek a Magyar Nemzet beszámolója szerint.

Potocskáné elmondta, biztosan lesznek távozók a Jobbikból Jakab Péter hívására, azonban pontosan még nem látják, hányan mennek, a tíz, Jakab bukása óta feloszlott alapszervezet inaktív volt, Szabolcsban és Borsodban az országos átlag alatt teljesítettek.

Szerinte a néppárti politikához méltatlan az a viselkedés, amelyet Molnár Enikő Miskolcon képviselt, amikor egy utcai fórum után provokálta. Hozzátette: a távozóknak mérlegelniük kell, kivel és miféle pártban folytatják a működésüket. Potocskáné kifogásolta továbbá, hogy Jakab Péter nem határolódott el Molnár Enikő borsodi akciójától.

Az elnökhelyettes szerint Jakab Péter kommunikációjáért egy személyben Molnár Enikő felelt, és döntő szerepe volt abban, hogy Jakab Péter megváltozott, semmi köze nincs ahhoz a Jakab Péterhez, aki 2021. január 21-én a Jobbik miniszterelnök-jelöltje lett – hívja fel a figyelmet az ATV.hu.

Az elnökhelyettes kiemelte: úgy lenne tisztességes, ha Jakab Péter visszaadná a mandátumát.

Borítókép: Potocskáné Kőrösi Anita (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában