Élmények

2022.10.26. 09:26

Hátrányos helyzetű diákok kirándulását támogatta a Pro Filii Alapítvány

Mintegy kétezer - hátrányos helyzetű településen élő – általános iskolás kirándulását tette lehetővé a Pro Filii Alapítvány. A diákok és kísérőik az Alcsútdobozi Kalandparkban tölthettek egy napot, az utazás teljes költségét is az alapítvány állta.

A gyermekek és kísérőik tesztelhették bátorságukat az akadálypályákon, és meglepetés ajándék is várta a diákokat

Forrás: Mészáros Csoport/Pro Filii Alapítvány

A Pro Filii Alapítvány május végétől októberig mintegy ötven, hátrányos térségben működő iskolai osztály számára biztosított egynapos kirándulást az Alcsútdobozi Kalandparkban. A változatos programok biztosításán túl az alapítvány fedezte az ország valamennyi részéről – Tiszadadától Babócsáig – érkező csoport számára az utazási költséget, amely a megnövekedett üzemanyagárak tükrében óriási segítséget jelentett a programban résztvevő iskoláknak. 

A gyermekek és kísérőik tesztelhették bátorságukat az akadálypályákon, emellett sétát tehettek a kalandpark szomszédságában fekvő Alcsúti Arborétumban. A kalandpark gondoskodott a gyermekek étkeztetéséről, és meglepetés ajándék is várta a diákokat. 

A Pro Filii Alapítvány május végétől októberig mintegy ötven, hátrányos térségben működő iskolai osztály számára biztosított egynapos kirándulást az Alcsútdobozi Kalandparkban
Forrás: Pro Filii Alapítvány/Mészáros Csoport

Tóth Krisztina, a Pro Filii Alapítvány főtitkára a programról szólva kiemelte: „Öröm volt látni a mosolyt olyan gyermekek arcán, akik legtöbben a hétköznapokban ugyanolyan nehézségekkel találják magukat szemben, mint szüleik, nagyszüleik. Akik már gyermekkorukban kénytelenek megismerkedni a nélkülözés fogalmával. Óriási a felelőssége az üzleti élet szereplőinek abban, hogy minél több segítségre szoruló embernek nyújtsanak támogatást, akár gyógykezelés, akár térítésmentes családi üdülés, vagy egész napos élményprogram formájában, vagy segítsék azokat a szervezeteket, amelyek ezt a segítséget meg tudják sokszorozni feléjük. A Pro Filii Alapítvány ezt teszi.” – hangsúlyozta a főtitkár, aki egyben a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója is.  

 

A Pro Filii Alapítványt a Mészáros Csoport azzal a szándékkal hívta életre 2021-ben, hogy az elmúlt években tanúsított társadalmi felelősségvállalását a támogatást igénylők számára is tervezhetőbbé, a segítségnyújtást pedig hatékonyabbá tegye. A cégcsoport a magyar gazdaság meghatározó szereplőjeként felelősséget érez a társadalom kiszolgáltatott rétegei, azon belül is elsősorban a gyermekek és családjaik iránt. Az Alapítvány évi 1 milliárd Ft keretösszeggel támogatja a nyertes pályázatok benyújtóit. A hátrányos helyzetű diákok kalandparkos kirándulását a pályázati rendszertől függetlenül kezdeményezte és bonyolította le a Pro Filii Alapítvány.   

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában