Nehézségek

2022.12.21. 11:24

Charles Michel: az Európai Parlament korrupciós botránya rombolja a hitelességünket

A belga politikus szerint a korrupciós botrány megnehezíti, hogy az Európai Unió az egyszerre zajló krízisekkel, mint a gazdasági és energetikai kihívások egyszerre meg tudjon birkózni.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke felszólal az Európai Parlament mini plenáris ülésén Brüsszelben 2022. november 9-én

Forrás: AFP

Fotó: Valeria Mongelli

Az Európai Parlament korrupciós botránya rombolja a hitelességünket – fogalmazott Charles Michel az Európai Tanács elnöke a brüsszeli Politico hírportálnak. A politikus szerint a „Katargate” korrupciós botrány megnehezíti, hogy az Európai Unió az egyszerre zajló krízisekkel, mint a gazdasági és energetikai kihívások egyszerre meg tudjon birkózni.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Eva Kailit, az Európai Parlament volt alelnökét, valamint három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupció vádjával indított nyomozás részeként. A belga rendőrség közlése szerint közel 1,5 millió eurót foglaltak le a brüsszeli régióban házkutatások során a korrupciós ügyben. A fogva tartott görög szocialista EP-képviselő kedden, a rendőrségi kihallgatása során tett részleges vallomást az ügyben.

Charles Michel a Politicónak adott interjújában elmondta, hogy mélységesen aggasztja a belga rendőrségnek az Európai Parlament jelenlegi és volt képviselői ellen felhozott bűnügyi, pénzmosási és korrupciós vádja.

Először meg kell értenünk, hogy mi történt, majd ebből tanulva olyan szabályokat kell hoznunk, amelyekkel a jövőben elkerülhetők a hasonló esetek – fogalmazott a politikus.

A Politico teljes cikke itt érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában