Szeretetvendégség

2022.12.18. 14:13

Hat napon át napi ezer adag ételt oszt ki az Ökumenikus Segélyszervezet

Idén is megszervezi hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégségét az Ökumenikus Segélyszervezet: december 18. és 23. között napi ezer adag meleg ételt oszt ki hajléktalanoknak és rossz szociális körülmények között élő családoknak a fővárosban. Az étel mellett feldíszített és fűtött sátor, valamint karácsonyi zene is várja a rászorulókat.

Hat nap alatt hatezer adag meleg étel jut el hajléktalanokhoz és nélkülöző családokhoz

Forrás: MÖS

Fotó: Fekete Dániel

 A segélyakció első napján, december 18-án, vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégségébe Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató mellett önkéntesként bekapcsolódott Wolf Kati énekes, Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó és Katus Attila sportaerobik-világbajnok is. A hatnapos ételosztás első két napjának megvalósulását az E.ON Hungária Csoport 5 millió forinttal támogatja. A rászorulók fogadásába a vállalatcsoport önkéntesei is bekapcsolódnak.

– Törődjünk egymással, figyeljünk oda azokra, akiknek segítségre van szükségük – ezzel a szándékkal érkeztek önkénteseink az ételosztásra, és ezért a célért dolgozunk együtt egész évben a segélyszervezettel partnerségben. A szeretetvendégség nem pusztán laktató meleg ételt kínál, hanem gondoskodást és odafigyelést is, hogy egy kis kedvesség jusson az ünnepek közeledtével minden gyermeknek, nagycsaládnak, idős vagy nélkülöző embernek – mondta el a kezdeményezés kapcsán Losonczi Gergely, az E.ON Hungária Csoport vállalati kommunikációs vezetője.

A 1353-as adományvonalon keresztül bárki hozzájárulhat a jótékonysági akcióhoz
Fotós: Fekete Dániel / Forrás: MÖS

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a karácsony előtti szeretetvendégség évtizedek óta része segélyszervezetük ünnepi segélyakció-sorozatának, de talán még soha nem volt ennyire fontos, mint ebben az évben, amikor a megélhetési költségek emelkedése miatt még több család számára lesz nehéz a karácsony.

– Nagyon hálásak vagyunk támogatóinknak, adományozóinknak és önkénteseinknek, hogy a nehézségek ellenére is együtt segítenek velünk, és hogy az összefogás erejével emberek ezreinek ünnepét tehetjük szebbé

– hangsúlyozta a szervezet vezetője.

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi adománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és a rászorulókért végzett egész éves munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni! Az adományvonalra egy hívás 250 forint, így hat hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában