Járvány

2022.12.28. 11:18

Koronavírus: 4397 az új fertőzött, a múlt héten elhunyt 56 beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 420 813, közülük 6 207 249-en a második, 3 903 679-en a harmadik, 413 303-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

Beoltanak egy férfit az eredeti vírustörzsre, továbbá az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett új Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal – negyedik, megerősítő oltásként – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. október 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A kormányzati portálon azt írták:

az előző héten 4397 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 185 816-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt a múlt héten 56, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 495-re emelkedett. A gyógyultak száma 2 123 750, az aktív fertőzötteké 13 571 főre csökkent.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Jelenleg 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen. A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg „mérsékelten zajlik”, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Hangsúlyozták: a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a leginkább, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg előző oltását.

A járvány tartósan kedvező lefolyására tekintettel a járvány intenzív szakaszára létrehozott koronavirus.gov.hu honlap 

január 1-jétől megszűnik. 

A járvánnyal kapcsolatos hivatalos tájékoztatás azután az MTI-n keresztül lesz elérhető a sajtó számára – olvasható az oldalon.

Lassú ütemben emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Lassú ütemben emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

A tájékoztatás szerint további enyhe növekedés tapasztalható a szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációjában az 51. naptári hétben.

A vizsgált városok többségében stagnáló tendencia tapasztalható, emelkedés Nyíregyházán, Szegeden, Székesfehérváron, Szombathelyen, Tatabányán és Zalaegerszegen mutatható ki, míg csökkenés egyik vizsgálati helyen sem látható

 - jelezték.

A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja változatlanul az emelkedett tartományba esik minden vizsgált mintavételi helyen - áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában