Debrecen

2023.01.24. 18:21

A tiltakozások nem befolyásolják a kínai cég döntését a gyárépítésről

Meglepődtek, de minden halad tovább.

Barcsa Lajos alpolgármester, Csen Csün-vej nemzetközi üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató és Kocsik-Marossy Virág ügyvezető igazgató (elöl b-j) aláírja a CATL vállalat és Debrecen város közötti megállapodást a debreceni Kölcsey Központban 2022. szeptember 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Bár a kínai akkumulátorgyártó cég képviselői meglepődtek a botrányos debreceni közmeghallgatások hírére, ez azonban nem befolyásolja a döntésüket – írja a Világgazdaság.

A lap kiemeli, hogy mindez azért különösen fontos a hazai nemzetgazdaság számára, mert 

a magyar gazdasági eredmények kizárólag beruházásokkal tarthatók fent. 

A cég kínai képviselői azért is lepődhettek meg a debreceni lakossági fórumokon való tiltakozások hallatán, mert a cégnek Európában több projektje is van, például Németországban épült fel egy, a debrecenihez hasonló gyár, ám ott sem környezetvédelmi, sem politikai akadályok nem merültek fel. 

Fontos azt is tudni, fűzte hozzá a lap, hogy a hazai tiltakozások nem a kínai cég debreceni építkezéseit nehezítik meg, hanem a jövőbeni beruházások hazánkba hozatalát. 

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában