Közlemény

2023.01.28. 22:26

OH: új információkkal bővült a felvételi tájékoztató

Friss információkkal bővült a felvételi tájékoztató: a felsőoktatási intézmények a decemberben közzétett adatok egy részét pontosították, módosították és új szakokat is meghirdettek - tudatta az Oktatási Hivatal (OH) szombaton az MTI-vel.

A ponthatárokat nézi okostelefonján a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében megrendezett Pont Ott Parti felvételi eredményváró rendezvény egyik résztvevője a Városligetben 2022. július 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

Azt írták, hogy a jelentkezési határidő előtt érdemes a felvételi tájékoztatót újra átolvasni, ügyelve a módosított információkra. 

Emlékeztettek, hogy a meghirdetett képzésekre február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi menüpontjában. 

A felvételizőknek február 15-én éjfélig hitelesíteniük is kell jelentkezésüket, ami már kizárólag Ügyfélkapu segítségével lehetséges - tették hozzá. 

Jelezték azt is, hogy 

ugyancsak február 15. a kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje:

 ezt azoknak kell átutalniuk vagy bankkártyával kiegyenlíteniük, akik a díjmentesen megjelölhető háromnál több (de legfeljebb hat) képzésre jelentkeznek. 

A közlemény szerint a 2023 szeptemberében induló képzések felvételi eljárásában a pontszámítás a jelentkezők számára kedvezően változik meg. 

Alapképzésre és osztatlan képzésekre jelentkezőknek - általános felvételi követelményként - nem kötelező legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tenniük. Bizonyos szakok - a korábbi években közzétett - érettségi követelményeihez képest az intézmények elfogadhatnak középszintű érettségit is az emelt szintű helyett - ezek listája szintén a tájékoztatóban olvasható - sorolták. 

Továbbá 

megszűnik a jogszabályi minimumponthatár

 - tették hozzá. 

A felvételi eljárásról valamennyi tudnivaló a felvi.hu honlapon olvasható - áll az Oktatási Hivatal közleményében.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában