Trans jégkori vlog

2023.02.05. 11:27

Bayer Zsolt: ma az a trend, hogyha megtapsoljuk a félbolondokat (videó)

A szemünk előtt indult el világhódító útjára a korcsolyázni nem tudó műkorcsolyázók karrierje – jelenti legújabb vlogjában a Magyar Nemzet publicistája annak apropóján, hogy a műkorcsolya Európa-bajnokságon egy olyan férfiből nővé lett transzneműt engedtek fellépni, aki korcsolyázni sem tudott.

Részlet a videóból

Forrás: Videa.hu

Miről is van szó? Arról, hogy van egy finn ember, aki férfinak született, aztán valamikor 40 éves kora körül rájött, hogy ő tulajdonképpen nő. El is végezte a szükséges átalakításokat, és mikor nőként előlépett, rögtön utána azt álmodta meg, hogy jéghercegnő lesz belőle. Egy kicsi probléma adódik: nem tud korcsolyázni. Na, de hát ez kit érdekel? 

– teszi fel a költői kérdést Bayer Zsolt, aki úgy folytatja, hogy ország-világ röhögött a produkción. 

De igazából nem ezzel a szerencsétlen nyomorulttal van a probléma. Ő az, ami. Nyilván lelki és szellemi problémái vannak szép számmal. De mi van azokkal, akik megengedték nekik, hogy fellépjen, méghozzá egy világesemény megnyitóján? Kik azok, akik ezzel az engedéllyel egyszersmind lehetővé tették azt, hogy ez a szerencsétlen, nyomorult ember bohócot csináljon magából?

 – teszi hozzá Bayer Zsolt.

És vajon mennyire alázzák meg ezzel a produkcióval azokat, akik hosszú-hosszú évek iszonyatosan kemény munkáját teszik abba bele, hogy műkorcsolyázóként és versenyzőként elindulhassanak egy világversenyen, és megmutathassák a tudásukat? Ezek az igazán fontos kérdések, de ezekkel az igazán fontos kérdésekkel ma természetesen senki sem foglalkozik.

 Ma az a trend, az a nagyszerű, hogyha a semmihez sem értőket, a középszerűeket meg a félbolondokat megünnepeljük és megtapsoljuk. Aki pedig „csak lelkesedni rest, már azt is gyűlölték, akár a pestisest” 

– állapítja meg a publicista.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában