Zavaros ügyletek

2023.02.13. 12:30

Kongresszusi bizottság vizsgálja az elnöki család korrupciós ügyeit

A szerteágazó vizsgálatsorozathoz a legfontosabb bizonyítékokat az elnök fiának, Hunter Bidennek egy korábban elhagyott számítógépén találták meg.

Joe Biden és fia Hunter Biden

Forrás: AFP

Fotó: Nicholas Kamm

Az amerikai törvényhozás, a kongresszus Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottsága egy sokrétű és szerteágazó vizsgálatsorozatot indított az amerikai elnök korrupciógyanús ügyleteinek kivizsgálására. Ehhez a legfontosabb bizonyítékokat az elnök fiának, Hunter Bidennek egy korábban elhagyott számítógépén találták meg – írta meg a Metropol a New York Postra és a Fox Newsra hivatkozva.

A testület többek közt vizsgálni fogja azokat a kétes eredetű és névtelen adományokat, melyeket a Biden család kapott Kínából és Ukrajnából a Biden Center for Diplomacy nevű agytrösztön keresztül.

A bizonyítékok között szerepel egy nagy értékű, Kínából kapott gyémánt is.

James Comer, a képviselőház Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottságának elnöke a minap az ABC hírtelevízió egyik műsorában az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott:

Joe Biden után nyomozunk. Úgy tudjuk, Joe Biden azt mondta az elnökválasztási kampány során, hogy nincs tudomása fia üzleti érdekeiről, nem vett részt benne, nem részesült belőlük. Vannak azonban bizonyítékaink, amelyek mást sugallnak.

A Metropol emlékeztet: górcső alá veszik a Biden család olyan kétes ügyleteit, mint a nemrég festőművésznek állt Hunter több százezer dollárért eladott festményeit is. Sokak szerint emögött egyértelműen pénzmosás áll.

Mindemellett a bizottság arra is szeretne választ kapni, hogy Joe Biden a befolyását felhasználva juttatta-e előnyös üzleti kapcsolatokhoz a fiát. 

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában