Egy év háború

2023.02.22. 14:09

Rendkívüli műsorfolyammal készül a HírTV és a KarcFM az orosz–ukrán háború egyéves évfordulójára

A HírTV-n, a hirtv.hu-n, valamint a csatorna Facebook-oldalain kiemelten foglalkoznak a szomszédunkban immár egy éve zajló véres háború eseményeivel, politikai-, gazdasági-, és társadalmi összefüggéseivel – közölték. Az évforduló napján, február 24-én a KarcFM-en és a KarcFM.hu-n szintén értékelő-elemző műsorok lesznek majd hallhatók.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Hír TV-nek Budapesten 2022. március 28-án. Balról Gajdics Ottó műsorvezető

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A  HírTV-n péntek hajnaltól késő estig az immáron egy éve tartó orosz–ukrán háború és annak következményei lesznek a hír- és hírháttér műsorok – a Napindító, a Háború Ukrajnában, a Paláver, a Radar, a Napi Aktuális, és a Vezércikk fókuszában. 

Az Egy év háború című rendkívüli műsorfolyamban élőben kapcsolják Beregszászról Dunda Györgyöt, a csatorna tudósítóját és Batárról Lődár Jenő atyát, a Görög-katolikus Ifjúsági Szervezet elnökét, a helyi közösség lelki vezetőjét. A stúdióba várják Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert, exkluzív interjút láthatnak Menczer Tamással, a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkárával, és élőben kapcsolják New Yorkból Szijjártó Péter külügyminisztert.

Napközben – mások mellett – a csatorna jól ismert szakértői, Horváth József a nemzetbiztonsági kérdésekről, Nógrádi György a geopolitikáról, Stier Gábor a friss orosz hírekről számolnak majd be.

Változik a műsorrend is. A Napindító – Zavaros Eszterrel és Perjési Tamással – ezúttal délig tart, és a 13.00 órakor kezdődő Háború Ukrajnában – Árendás Péterrel – is kétszeres hosszúságú lesz, azaz 15.00 óráig tart majd.

Mivel a tévések számára a képek a legfontosabbak: ezért azonnal mutattuk a legmegrázóbb képsorokat, a tragikus emberi sorsokat – miközben mindvégig törekedtünk, hogy mértéktartóan és valós összefüggéseiben tájékoztassuk a nézőinket. Pénteken visszaidézzük a nagyobb csatákat, mint az Azovsztal elfoglalása, az Északi Áramlat felrobbantását, vagy a Lengyelországba csapódó rakétát. Részletesen megvitatjuk a szankciók bevezetését, hatásait, az újabb szankciós csomagokat. Szó lesz a humanitárius katasztrófáról, a határon túli magyarok helyzetéről és a menekülőkről is

– emelte ki Velkovics Vilmos, a HírTV főszerkesztője.  

Pap Ágota menekültekről szóló, Menekülés az életért című riportfilmjét 20 óra 30 perctől láthatják a nézők. 

A KarcFM is külön háborús tematikával készül

Az orosz-ukrán háború kirobbanásának pillanatától fogva, egy éve a KarcFM munkatársai megfeszített erővel, állandó breaking-news helyzetben dolgoznak. Marosi Antal kollégánk számtalan alkalommal vett részt humanitárius akciókban, ő fog beszámolni élményeiről.  Az elmúlt évben az Ukrajnával foglalkozó tartalmaink rendszerint a leghallgatottabbak és legnézettebbek között voltak, éppen ezért az évfordulón is méltóképpen dolgozzuk fel a témát. A legfontosabb történések mellett a jövőről is sok szó lesz majd

– közölte Pelyach Gergely, a KarcFM főszerkesztője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában