Bábszínház

2023.03.14. 14:28

Gyurcsány új embert emelt ki a pártjából: Abd El Rahim Ali a kivételezett

A Demokratikus Koalíció ifjúsági tagozatának elnökségi tagja egyike volt azoknak, akik a múlt héten fekete festékkel fújták le Szálasi Ferenc feleségének síremlékét. Ő jelentette be a párt március 15-i rendezvényét is.

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke

Forrás: Ripost

Fotó: Bánkúti Sándor

Gyurcsány Ferenc új kedvence lehet Abd El Rahim Ali, a Demokratikus Koalíció ifjúsági tagozatának, a Demokratikus Lendületnek (DEL) az elnökségi tagja, miután a Magyar Nemzet információi szerint ő volt az, aki hivatalosan bejelentette a DK március 15-i rendezvényét. Ráadásul Abd El Rahim Ali egyike volt azoknak, akik a múlt héten fekete festékkel fújták le Lutz Gizellának – Szálasi Ferenc feleségének – a síremlékét. Ezután a szervezet egy Facebook-posztban arról értekezett, hogy „amíg mi itt vagyunk, sem fasizmus, sem fasiszta emlékhelyek nem lesznek Magyarországon”.

Ugyanakkor korábban nem zavarta a DK-t és az ifjúsági szervezetét, hogy szélsőjobboldali jelöltet támogassanak. A mai napig megtalálható Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán, hogy a DEL aktivistái is segítették a jobbikos Bíró Lászlónak a kampányát, amikor 2020-ban időközi választáson indult Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye hatodik választókörzetében.

Emlékezetes, hogy a kampány során derült ki, hogy Bíró korábban a zsidó embereket tetűcsúszdásoknak, Budapestet pedig Judapestnek nevezte a közösségi médiában.

Most a DK teljes mellszélességgel védelmezi a párt új kedvencét, miután ma a DEL hírt adott róla, hogy a botrányos akció miatt napok óta halálos fenyegetéseket kap Abd El Rahim Ali, ezért a párt feljelentést tesz a rendőrségen.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában