Csak a szokásos

2023.06.26. 14:12

Nem mondott igazat Karácsony Gergely a kapott támogatásokról (videó)

A nemzetbiztonsági szolgálatok is vizsgálatot indítottak az ügyben. A most nyilvánosságra került, a titkos minősítés alól feloldott jelentés ennek a vizsgálatnak az eredménye.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Kurucz Árpád

Márki-Zay Péter, bukott baloldali kormányfőjelölt még tavaly szólta el magát, hogy 500 millióba került Karácsony Gergely kampánya, amelyet a 99 Mozgalmon keresztül finanszíroztak. 

 

Az akkor még miniszterelnök-jelölti ambíciókat dédelgető főpolgármester mindezt végig tagadta, ahogyan azt is, hogy jutott volna hozzá külföldi pénz, mikroadományokról beszélt.

 

A Nemzeti Információs Központ most nyilvánosságra került jelentéséből azonban kiderül: csupán egy párbeszédes politikus, Perjés Gábor fizette be a 99 Mozgalom több mint 500 millióját forintban, angol fontban és euróban, összesen 19 tételben. 

Magyarul: 

 

semmiféle mikroadomány nem érkezett, egy párbeszédes politikus fizette be a vélhetően külföldről kapott pénzeket több tételben a 99 Mozgalom számlájára.

 

A külföldi beavatkozás során sérülhetett az ország szuverenitása, ezért a nemzetbiztonsági szolgálatok is vizsgálatot indítottak az ügyben. A most nyilvánosságra került, a titkos minősítés alól feloldott jelentés ennek a vizsgálatnak az eredménye.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában