Segítség a bajban

2023.08.08. 10:35

Árvíz Szlovéniában: adományt visz a károsultaknak az Ökumenikus Segélyszervezet

Két teherautónyi adományt visznek az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai az árvízkárosult szlovén települések bajbajutott lakosainak kedden – tájékoztatta a szervezet az MTI-t.

MW

A szlovéniai árvíz károsultjainak visznek adományt az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai

Forrás: Facebook/ Ökumenikus Segélyszervezet

Az élelmiszert, ivóvizet és higiéniai eszközöket tartalmazó segélyt a Szlovéniai Evangélikus Egyház humanitárius szervezetével szoros együttműködésben juttatják el Dravograd és Gornji Grad lakosaihoz. Ötven – a helyiek kérése alapján összeállított – segélycsomagot várhatóan helikopter szállít majd el a közúton nehezen megközelíthető Gornji Gradba – írták a közleményben.

A segélyszállítmányok lisztet, tejet, konzervet, élesztőt, tisztítószereket és pelenkát tartalmaznak, továbbá több száz liter palackos ivóvizet is, hiszen a természeti katasztrófa következtében sok helyen szennyezetté vált a vezetékes víz.

A közlekedési nehézségek miatt a boltokban akadozik az utánpótlás, ezért egyes árvíz sújtotta településeken áruhiány is várható – tették hozzá.

Felidézték, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet a katasztrófa első napját követően szolidaritását fejezte ki a bajbajutottakkal és az őket emberfeletti küzdelemben segítőkkel, és ötmillió forintos gyorssegélyt utalt át az ítéletidő által érintett közösségek támogatására.

Emlékeztettek arra is, hogy országos pénzadománygyűjtést is indítottak a károsultak megsegítésére. A szolidaritási akcióhoz csatlakozni lehet a 1353-as adományvonal tárcsázásával, illetve a segelyszervezet.hu oldalon keresztul.

Szlovénia egyes részein szélviharral kísért heves esőzés söpört végig pénteken, villámárvizeket és földcsuszamlásokat okozva. A természeti katasztrófának a helyi média hétfői jelentései szerint hat halálos áldozata van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában