Ki a főnök?

2023.08.12. 16:05

Karácsony Gergely egy szimbólum Budapest élén (videó)

A baloldali ellenzék politikusainak karrierje nem a választóktól függ.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a felújított Lánchíd átadásán a híd budai hídfőjénél 2023. augusztus 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Amit Karácsony Gergely csinál a főváros élén, azt nyugodtan nevezhetjük szimbolikus városvezetésnek – mondta Az Igazság órájában Párkányi Eszter. Az Alapjogokért Központ elemzője a központ és a Hír FM közös műsorában kifejtette: szimbolikusan a főpolgármester vezeti Budapestet, de valójában Gyurcsány Ferenc, akinek jelenleg a legnagyobb frakciója van a fővárosi közgyűlésben.

Másrészt Karácsony Gergely csak azt a részét szereti csinálni a munkájának, amellyel szerepelni a sajtóban vagy a közösségi médiában – tette hozzá az elemző. Facebookon megmutatja a macskáját a macskák világnapján, illetve most a Sziget kapcsán arról posztol, hogy lengyel hippikkel találkozott és hollandokkal sörözött. Csak azt nem lehet tudni, hogy milyen nyelven szólt hozzájuk, hiszen Karácsony saját bevallása szerint neki „hiperpasszív” angol nyelvtudása van 

– jegyezte meg Párkányi Eszter.

Karácsony Gergellyel lényegében minden fővárosi érdekcsoport szembemegy – mondta Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője. A főpolgármester legutóbb az Autóklubbal és az Országos Mentőszolgálattal is összerúgta a port. A mentők jelezték, hogy az úgynevezett „Gerikarók”, a biciklisávokat leválasztó oszlopok nehezítik a munkájukat. Ezek után nem a problémát próbálták megoldani, hanem a főpolgármester stábja nekiment a mentőszolgálatnak, ami elképesztő – hangsúlyzta az elemző.

A műsorban szóba került még a guruló dollárok ügye. Zila János szerint a baloldali ellenzék úgy fogja fel, hogy a politikai karrierjük nem a magyar választóktól függ, hanem mástól, az amerikai baloldali köröktől, akiktől a támogatást kapták a tavalyi országgyűlési választások előtt. Ezért képviselnek az emberekkel ellentétes álláspontot az olyan kérdésekben, mint a háború, a migráció vagy a genderügyek – mutatott rá.

A műsort itt hallgathatják meg: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában