Vizsgálat

2023.09.28. 12:38

Alapjogokért Központ: az Alkotmánybíróság kimondta, lehet kritizálni a genderideológiát

A Labrisz Egyesület minden jogi fórumon beperelte a Magyar Nemzetet, mert a lap kritizálta a Meseország mindenkié című mesekönyvet. Az Alkotmánybíróság (AB) elutasította az alkotmányjogi panaszt, határozata szerint valamennyi eszme szabadon bírálható – közölte csütörtökön az MTI-vel az Alapjogokért Központ.

MW

Illusztráció/ Résztvevő a 23. alkalommal rendezett Sao Pauló-i melegfelvonuláson 2019. június 23-án

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Marcelo Chello

 A Labrisz azt hitte, idehaza nem szabad bírálni a genderideológiát – tévedtek, ez nem az az ország – áll a szervezet közleményében

Az ügy előzménye, hogy az Alkotmánybíróság szerdai határozatában elutasította a Labrisz Egyesület alkotmányjogi panaszát, amely a Kúria korábbi – személyiségi jog megsértése tárgyában hozott – ítéletének megsemmisítését kérte.

Az Alapjogokért Központ az írja:

Magyarországon még nincs rajtunk szájzár, szemben a PC-diktatúrát gyakorló Nyugattal igenis lehet kritizálni vagy bírálni a Nyugaton már államvallássá merevedett genderideológiát és az azt terjesztő egyházat, a Soros-szervezeteket.

Kiemelték: 

az Alkotmánybíróságnak azt kellett megvizsgálnia, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága és a jóhírnév védelme milyen viszonyban áll egymással.

Az AB leszögezte, hogy a kifogásolt közlés nem tényállítást, hanem értékítéletet tartalmazott, határozatában rámutatott:

különbséget kell tenni az eszméket, szellemi termékeket, illetve a személyeket érő bírálat, kritika között, ugyanis valamennyi eszme szabadon bírálható

– közölték.

Az Alapjogokért Központ álláspontja szerint az eset arra utal, hogy szükség van a Magyarországot, a magyar önazonosságot védő, kulturális szuverenitás- és önazonosság-védelem megalkotására. Azt kell elkerülnünk, hogy mint a nyugatiaknak, nekünk is a divat mondja meg, hogy kik vagyunk

 – szögezik le.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában