Egyeztetés

2023.10.11. 21:21

Szijjártó: nem szabad engedni, hogy Észak-Korea nukleáris fegyverek bevetésével fenyegessen

Nem szabad engedni, hogy Észak-Korea bárkit nukleáris fegyverek bevetésével fenyegessen - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Facebook-oldalán.

MW

Forrás: Facebook / Szijjártó Péter oldala

Szijjártó Péter a bejegyzésben arról tájékoztatott, hogy telefonon egyeztetett Park Dzsin dél-koreai külügyminiszterrel, akivel áttekintették nemcsak a kétoldalú együttműködés kérdéseit, hanem a nemzetközi biztonság előtt álló súlyos kihívásokat is. 

"A globális biztonsági helyzet soha nem volt olyan rossz formában a második világháború óta, mint most: a világon túl sok olyan fegyveres konfliktus zajlik egyszerre, amelyek nemcsak önmagukra, de a saját térségükön túlnyúlóan is fenyegetést jelentenek"

 - emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter. 

Hozzátette: a Koreai-félsziget is ilyen, az nemcsak a koreaiaknak, hanem az egész világnak fontos. 

A telefonbeszélgetésben a két miniszter megerősítette egyetértését arról: 

nem szabad engedni, hogy Észak-Korea bárkit nukleáris fegyverek bevetésével fenyegessen, és ennek érdekében Magyarország a jövőben is fel fog szólalni nemzetközi fórumokon. 

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a kétoldalú gazdasági együttműködés az egyik garanciája annak, hogy a magyar gazdaság növekedési pályán tud maradni, a két ország közötti kereskedelmi forgalom idén 70 százalékkal nőtt. 

A koreai vállalatok az öt legnagyobb beruházói közösség közé tartoznak Magyarországon, elégedettek a hazai beruházási környezettel, és sorozatosan hozzák döntéseiket újabb fejlesztésekről, kapacitásbővítésekről, munkahelyteremtésről - áll a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában