Hatalmi játszmák

2023.11.23. 07:20

Hamarosan eldől Karácsony Gergely sorsa

A DK napokon belül bejelenti, támogatják-e továbbra is a jelenlegi főpolgármestert, vagy önálló jelöltet indítanak – ismerteti a Magyar Nemzet.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Egy héten belül kiderülhet, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) végül beáll-e Karácsony Gergely mögé, vagy önálló főpolgármester-jelölttel rukkol elő Gyurcsány Ferenc pártja – tudta meg a Magyar Nemzet

A lap információi szerint 

amint a döntés megszületik, a DK bejelentést tesz,

ekkor talán az is kiderül, a budapesti kerületekről is tárgyaltak-e az ellenzéki pártok, és ha igen, milyen eredménnyel. Mindenesetre nemsokára fény derülhet arra, számíthat-e Karácsony Gergely Gyurcsány Ferencékre, vagy a Jobbik után újabb kihívót kap a főpolgármester.

Ismert, a napokban a Jobbik bejelentette, hogy – dacára annak, hogy a párt támogatottsága Budapesten sosem volt jelentős – Brenner Kolomant indítja Karácsonnyal szemben, amivel a párt megbontotta a korábbi ellenzéki egységet. A többi ellenzéki párt közül az MSZP és a Kétfarkú Kutya Párt feltehetően beéri Karácsonnyal.

Az Alapjogokért Központ elemzője, Zila János a lapnak arról beszélt: az, hogy a főpolgármester támogatása nem automatikus azon szövetségesei részéről sem, amelyek a jelenlegi budapesti vezetés mögött állnak, rámutat, hogy a város igazgatását miért jellemzi káosz 2019 óta. 

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában