Befolyásolás

2023.12.05. 18:11

Közösségi oldalán érzékenyít az Amnesty-vezér, akinek testvére több száz milliónyi adót csalhatott

A tevékenységét civil érdekképviseletnek álcázza, de ellenzéki politikai szereplőként lép fel a hazai közéletben az Amnesty International Magyarország, amelynek vezetője az a Vig Dávid, akinek testvérét, Vig Mórt adócsalás elkövetésének gyanúja miatt tartóztatták le az adónyomozók – írja a Magyar Nemzet. A „jogvédő” NGO vezetőjének közösségi oldalán hemzsegnek az olyan bejegyzések, amelyek a nemzetközi baloldal ismert narratívájával támadják a magyar kormányt és annak politikusait.

MW

Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója

Forrás: Amnesty International Magyarország

„Találkoztam Istennel, aki fekete” – ennek a nemzetközi baloldali körökben nagyjából nyolc éve elterjedt szlogennek az angol eredeti változatát posztolja rendszeresen a Facebook-oldalára Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország (AI) igazgatója, vette észre a Magyar Nemzet

Az „I met God, she’s black” mondatban az angol nőnemű személyes névmás azt jelenti, hogy Isten lehet nő és fekete is. Az ötletgazdák – túl az üzleti célokon, vagyis a felirattal ellátott, sok millió eladott pólón és egyéb tárgyon

 – egyértelműen a kereszténység elleni provokációnak és az új marxista woke ideológia faji, illetve gender ideológiájának népszerűsítéséhez használták fel a szlogent.

Vig Dávid a közösségi oldalán ezt a mémet egymástól teljesen eltérő témakörökről szóló posztoknál alkalmazza, hol az Ukrajna melletti kiállást demonstrálja vele, hol a pride felvonulást üdvözli.

Vig egyébként Soros György hálózatának régi bizalmi embere, aki korábban, az Amnesty International Magyarország igazgatói pozíciója előtt öt évig, 2011 és 2016 között Soros György alapítványánál, az Open Society Foundations (OSF) emberi jogi programjának büntető igazságszolgáltatási csoportjában dolgozott. Az AI vezetője azért került az utóbbi időben újra reflektorfénybe, mert múlt héten elfogták a praxisától eltiltott ügyvéd testvérét, akit egy több szász milliós számlagyár működtetésével hozott összefüggésbe az adóhatóság. 

A NAV Vig Mórt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítja.

Folytatják az iskolai LMBTQ-programokat 

Vig Dávidaz AI élén, tehát jogvédőként, olykor tudatosan, sőt kérkedve semmibe veszi a magyar jogszabályokat, például a gyermekvédelmi törvényt.

Hiába szabott ki büntetést a szervezetére a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) tavaly áprilisban a gyermekvédelmi népszavazás elleni kampányuk miatt, gőzerővel folytatják a fiatalok, a gyerekek „érzékenyítését” az LMBTQ-propagandával.

A cikk folytatása a Magyar Nemzet oldalán olvasható el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában